Valmis!

20151107_131553

Vihdoin. Villis on ollut puikoilla noin vuoden, ja tuskallista on ollut. Muita ihania -blogin Tiinan innoittamana aloitin kirjoneulevillatakin. Takki on kolmosen puikoilla neulottu, Maija-langasta, ja väreiksi valikoitui suunnitelmista poiketen hempeät pastellivärit. Toisin kuin yleensä, mulla ei ollut mallia tähän takkiin, vaan suunnittelin ja laskin mallin ihan ite!

20151107_133015

Aikuisena en ole matikkaa (muutamaa duunijuttua lukuunottamatta) tarvinnut juuri muuhun kuin neulemallien laskemiseen.

Takista tuli naftimpi kuin ajattelin (istuva, kommentoi eräs), mutta napit sentään menee kiinni. Hihan pyöriöitä kavennellessa tuli mutsille soitettua pariin otteeseen, ja niistä tulikin hyvät. En muista juurikaan isoja kirjoneuletöitä tehneeni, sikäli ihan kunnianhimoinen suunnitelma. Kokemattomuus kirjoneuleissa näkyy etenkin kappaleiden reunimmaisissa kuvioissa – miten ne olikin aivan mahdoton saada neulottua niin, ettei lanka olisi vingertänyt johonkin suuntaan. Sivusaumojen kohdalla kuvioita täytyikin hieman entrata silmukoimalla.

20151107_131731

Pientä parannusta silmukoinnein.

Muuten viikonloppu on mennyt appea juhliessa (80v) ja faijaa muistaessa. Tänään on myös se päivä vuodesta, jolloin viritetään kausivalot ja sytytetään syksyn ekat kynttilät. Kohta lenkille.

Heijastuksessa tämä isänpäivän kohokohta: Rooman derby.

Heijastuksessa lienee isänpäivän kohokohta: il derby della capitale.

 

 

Sanna

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Jätä kommentti