Kevään 15 luetut

20150620_230645

Kovin paljoa ei tänäkään keväänä ole tullut luettua. Lähinnä rästejä, aikaisemmin lukematta jääneitä kirjoja.

Kiltti tyttö / Gillian Flynn
Oikein näppärä. Yllättäväkin. En silti usko jaksavani muita Flynnin kirjoja.

Neljäntienristeys / Tommi Kinnunen
Pohjoisesta. Työstä, elämän raskaudesta, salaisuuksien tuhoavuudesta, rakkauden mahdottomuudesta. Lopussa käy ilmi että rakkaus kuolleisiin on paljon helpompaa kuin eläviiin. Pidin kovasti.

20150620_230854-1

Taivaslaulu / Pauliina Rauhala
Ajattelin etten kestä lukea tällaista usarikirjaa, mutta yllättävän hyvin kirja vei mennessään. Kieli oli kaunista ja omintakeista muttei teennäistä, naisen ja miehen näkökulmat rakkauteen, perinteeseen ja perheen kiinnostavia ja lestadiolaiaympäristö kertakaikkiaan kiihdyttävä.

He eivät tiedä mitä tekevät / Jussi Valtonen
On ihana lukea kirjaa samaan aikaan kun kaikki muutkin. Tästä puhuttiin paljon. Itse en tosin ollut teoksesta tavattoman vaikuttunut; se oli liian pitkä, asioiden jaanaus tuntui loputtomalta ja on kerta kaikkiaan ikävä lukea loppua, josta tietää että huonosti käy. Kirja sinänsä on tietenkin ajankohtainen ja sen tulevaisuusnäky iAm-laitteineen huolestuttavakin.

Jokapäiväinen elämämme / Riikka Pelo
Ensimmäinen kirja, jonka luin kännykältä. Hiukan oli työlästä. Ostin kirjan mukaan toissa joulun Malesian-matkalle, mutta siellä itänaapuriimme sijoittuva kirja ei saanut lukukipinää syttymään. Muistin kirjan olemassaolon, kun olimme hiihtolomalla Pietarissa ja Karjalankannaksella, kylläpä pidinkin kovasti. Toki tähän pätee sama kuin edelliseen – lopun tietää jo hyvissä ajoin olevan lohduton, mutta siitä huolimatta nautin kirjasta kovasti. Vielä enemmän olisin nauttinut, jos en olisi tihrustanut tekstiä pieneltä ruudulta, mun kärsivällisyys on siihen liian hento. Haluan vaivattomasti arvioida lukemisen etenemistä.

Signaali / Pirkko Saisio
Hauska. Välillä toki surullisempi ja vakavampi, mutta mikä ihana taito hänellä on haahuilla ja silti tulla kertoneeksi jotakin olennaista ja napakkaa ja ääneennaurua aiheuttavaa! Olen myös kuunnellut Yle Areenasta Elsa Saision lukemaa Dianan lokikirjaa, ihana sekin!

20150621_120735

Graniittimies / Sirpa Kähkönen
Tähän pätee sama kuin Pelon kirjaan – jo alusta asti on selvää, että toiveikkuus paljastuu perusteettomaksi. Eka lukemani Kähkönen, ja ehdottomasti lukemisen arvoinen. Todella paljon pidin siitä, miten käsityöt kulkivat Klaran elämässä korjausompelusta aina lahjoiksi ja perinnöksi jätettäviin töihin saakka. Kirjan ekasta puolikkaasta pidin vielä enemmän kuin jälkimmäisestä.

Kissani Jugoslavia / Pajtim Statovci
Hieno teos. Mulla kesti aika kauan ennen kuin hiffasin, että kahden aikatason perheet ovat yksi ja sama perhe. Kissakin jäi arvoitukseksi, samoin käärme. Eräs ystävän ystävä oli teininä lähdössä maailmalle, ja äitinsä huolehti miten tämä pärjäisi matkallaan. Lähtijä oli äidin huoleen laittamattomasti todennut, että mihin sitä nyt maailmasta eksyisi. Mutta hukassa maailmassa voi kyllä olla, vaikkei eksyksissä olisikaan. Tässäkin kirjassa koko perhe! Vanhemmat uuden kulttuurin ja lastensa kanssa, lapset sekä vanhempiensa että uuden että vanhan maansa kanssa.

Kultarinta / Anni Kytömäki
Kirja jäi kesken. En tiedä miksi, pidin siitä mihin asti ehdin lukea ennen kuin kirja piti palauttaa. Ei auta kuin laittaa uusi varaus vetämään ja aloittaa tarmokkaammin.

Lomalukemiseksi olen varannut Keplerin kirjat (uusinta lukuunottamatta) sekä Kähkösen Kuopio-sarjan.

Jos se tästä vaikka alkaisi, kesä.

20150621_121910

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s