Alkukesä: villasukkia ja raparperia

Kaikkea pientä on tullut kässäiltyä, kuten kesävillasukat. Tärkeimmät kriteerit olivat ohut lanka ja napakka malli, sillä mikään ei ole epämiellyttävämpää kuin jaloissa pyörivät lötköt sukat. Mallin löysin googlaamalla palmikkosukat ja näistä Hääräämön ohjeen mukaan neulotuista sukista tulikin just sellaiset kuin pitikin. Lankana Austerman Step.

Ohuet ja napakat.

Ohuet ja napakat.

Samasta Austermanista olen nyt tekemässä samalla palmikkomallilla pitkiä käsivarren lämmittimiä. Sellaisia olen kaivannut jo monta kertaa tänä kesänä, sillä ilmat ovat olleet lyhythihaiselle paidalle liian kylmät ja toisaalta neuletakille liian lämpimät, ainakin tuulettomina ja aurinkoisina hetkinä.

Neljäsosa tehty. Saattaa olla että ilmat ovat jo lämmenneet kun nämä valmistuvat.

Neljäsosa tehty. Saattaa olla että ilmat ovat jo lämmenneet kun nämä valmistuvat.

Sain siskolta reilut 5 kg raparperia. Kolme kiloa laitoin mehuksi ja pari vartta piirakaksi facessa kiertäneen gluteenittoman ohjeen mukaan. Lopuista teen tänään raparperimansikkapaistosta.

Mehun sekoitussuhde on 1:4. Superhvän kesäjuoman saa, jos laittaa yhden osan mehu, kaksi osaa vissyä ja toiset kaksi Spriteä

Mehun sekoitussuhde on 1:4. Superhyvän kesäjuoman saa, jos laittaa yhden osan mehu, kaksi osaa vissyä ja toiset kaksi Spriteä.

Raparperimehu

1,5 kg raparperia
600 g sokeria
1 dl hunajaa
1,5 dl sitruunan mehua
puolen sitruunan raastettu kuori
1 l kiehuvaa vettä

Sekoita palat, sokeri ja hunaja tilavassa astiassa. Anna seistä puoli tuntia, sekoita välillä. Lisää sitruunan kuori ja mehu, sekoita, kaada päälle kiehuva vesi (palat peittyy), sekoita kunnolla ja peitä kannella tai liinalla. Anna mehun tekeytyä 24h, sekoita välillä pari kertaa. Siivilöi ja pullota mehu.

Kaksinkertaisesta määrästä tulee 4 isoa ketsuppipullollista mehua. Keitin vielä mehustuneet palat soseeksi ja laitoin pakkaseen. Sose on hyvää kaurapuuron kanssa ja aivan mahtavaa vesimelonismoothiessa!

Chian siemenhyytelö saa raparperin näyttämään epäilyttävästi sammakonkudulta.

Chiasiemenhyytelö saa raparperin näyttämään epäilyttävästi sammakonkudulta.

 

Gluteenittomista jauhoista tehty. Ihan syötävä.

Gluteenittomista jauhoista tehty. Ihan syötävä.

Ompeluhuone on kaaoksen vallassa, mutta yhden hameen olen sentään saanut ommeltua. Alkukeväästä kävin Itiksen kierrätyskeskuksessa ja löysin sieltä Marimekon mustan puolihameen eurolla. Eräänä päivänä se oli mulla päällä, ja yksi toveri totesi ettei ollutkaan tuntea mua, kun mulla ei ollut sitä mun hametta päällä – ja toden totta, viimeisten kaksi ja puolivuotta olen käyttänyt pelkkää farkkuhametta. Tarve uudelle vaatteelle oli siis ilmeinen. (Toki olisin voinut ajatella käyttäväni Marimekon hametta useammin, mutta kun se on niin musta!) Kaivelin kangaslaatikoita (jotka ovat viiime kesältä vielä suht hyvässä järkässä) ja löysin pari palaa puuvillakangasta. Suuresta käsityökerhosta löytyi kiva rimpsumalli. Tosin lyhensin hametta ekan käyttökerran jälkeen 15cm, ja nyt se on suht pidettävä. Hiukan harmittaa ettei ompeluhetkellä ollut piilovetoketjua käsillä, vaan piti mennä järeämmällä ketjulla.

Kesäinen röyhelö.

Kesäinen röyhelö.

Viikon päästä on loma. Lomasuunnitelmissa on ainakin juhannus maalla, ompeluhuoneen siivoaminen, samoin jääkaapin, ikkunoiden pesu (siltä puolelta jossa tervapääskyt eivät asu), lyhyt reissu Berliiniin sekä saumurin saattaminen käyttökuntoon. Noin muuten loma mennee edellisten tapaan lähiseuturetkeillessä. Mattojen pesu ja mansikoiden pakastaminen kruunaisivat sekä loman että kesän.

Sanna

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s