Tulkoon talvi!

Tällä viikolla ilma tuntui sillä lailla syksyiseltä, että tohdin vetää villamekon ylleni, ja sehän on aivan täydellinen vaate. Huoleton ja helppo, ei kuuma eikä kylmä, ei purista ja kutittaakin vain vähän. Pukeminenkin on vaivatonta! Mitään muita pukineita en enää haluaisi käyttää, tuulettaisin vaan mekon öisin partsilla ja aamulla taas hulauttaisin sen päälle. Lähimmäisystävällisempi ratkaisu voisi olla toinen mekko.

Mekkoon kului lankaa 384g

Mekkoon kului lankaa 384g

Kasasin mekkoa varten kaikki harmaan, sinisen, vihreän ja lilan sävyiset nallelankaa ohuemmat jämälangat ajatuksena tasahko raita ja pitkähkö tunika. Neuloin vihreästä vironvillasta mallitilkun, syötin sen mitat ja omat mittani Raglanifyyn, valitsin raglalisäykset ja loin mallin. Olen aikaisemmin tehnyt Raglanifyn laskuilla yhden paidan ja se onnistui kertaneulomisella, toisin kuin tämä. Laskelman mukaan kavensin kädenteiden jälkeen vyötärölle saakka, ja sen jälkeen aloitin levennykset helmaa varten. Neulottuani lantiolle asti sovitin ja havaitsin, että niillä kavennuksilla mekosta tuli erittäin keskivartaloa korostava. Mekko oli siis purettava empirelinjaan saakka ja mietittävä kavennuksen ja levennykset uudestaan. Mallia levennyksiin katsoin Novitan Palmikkotunikan ohjeesta ja jatkoin tikuttelua. Välillä piti neuloa hihat, jotta selviäisi miten pitkään helmaan langat riittää. Lopuksi neuloin pääntielle ja helmaan resorit kaksinkertaisesta lilasta mohairista. Sitten vielä purin hihat, sillä niistä tuli ekalla yrittämällä turhan leveät ja vaihdoin puikot puolta numeroa pienempiin.

n. 25 purettua raitaa.

n. 25 purettua raitaa.

Kaiken kaikkiaan aikaa mekon neulomiseen meni vajaa kuukausi. Suurin duuni oli päättelemisessä, mutta sekin sujui Hakekaa kätilön ensimmäisen tuotantokauden siivittämänä. Mekon neulomiseen syntyi aivan valtava himo – kaikki muu oleminen tuntui turhuudelta ja hukkaan heitetyltä ajalta. Seurauksena yläselän jumi, joka vieläkin herättää aamuöisin. Mutta on mekko sen väärti. Toivottavasti talvesta tulee kylmä ja luminen.

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s