Kesäjuttuja

Matot

Parasta kesäpuuhaa on mattojen pesu. Olen tykännyt siitä pikkulikasta lähtien.

Landella matonpesuun oli rakennettu pesupaikka maalle – ja kätevähän sellainen on, mutta ei ole mattolaiturin voittanutta! Aurinko, meri ja mäntysuopa ovat täydellisen matonpesukokemuksen peruselementit. Marjaniemen mattolaiturilla oli tosin pariskunta pesemässä mattojaan Fairyllä.

20140725_104413

20140724_112558

Ensimmäistä kertaa korjasin rispaantuneet maton päädyt. Ensin piti tosin soittaa äidille, että miten homma toimii. Ja näin se menee: rispaantunut pääty puretaan, sitten aloitetaan solmiminen. Aina kaksi lointa solmitaan yhteen kankurinsolmuilla ja sen jälkeen kahteen kankurinsolmuun (neljään loimeen) tehdään hevosenhäntäsolmu. Lopuksi hapsut tasataan. Hankalinta oli hevosenhäntäsolmun saaminen aivan lankojen tyveen, mutta virkkuukoukku auttoi.

20140724_113124

Rispaantunut pääty

Kankurinsolmut

Kankurinsolmut

Hevosenhäntäsolmu

Hevosenhäntäsolmut

Tasausta vailla.

Tasausta vailla.

Jäätee

Jääteetä on kulunut kannukaupalla. Olen valmistanut kahdenlaista teetä: makeaa keittämällä 2 l vettä, uittamalla vedessä  4 teepussia 5 min ajan, poistanut pussit, lisännyt yhden sitruunan mehun sekä desin sokeria. Tämä maistuu sälleille. Mun suosikki on etelävaltojen tapaan tehty aurinkotee: kaksi litraa kylmää vettä kirkkaaseen lasipurkkiin, sekaan 3 teepussia, kansi kiinni ja purkki päiväksi aurinkoon. Lopuksi pussit pois lillumasta ja purkki jääkaappiin. On hyvää sitruunalohkojen kera.

20140803_133637

Retket

Kesän parasta puuhaa on myös lähiseutumatkailu. Monta hienoa paikkaa tuli käytyä. Tämän kesän kohokohdat olivat Espoon saariston Gåsgrundet sekä Hanko.

Retkeilyn riemua Gåsgrundetissa

Retkeilyn riemua Gåsgrundetissa

Viime viikonloppuna käytiin tutustumassa Mäntän kulttuuritarjontaan: aamupäivä vietettiin Pekilossa kuvataideviikoilla ja iltapäivä Göstassa. Sokerina pohjalla vielä Veistäjät -teatteriesitys Myllyrannan venesuulissa.

Nykytaide on hankala juttu. Suurin osa näyttää mun silmiin jonninjoutavalta jorinalta, mutta välillä tulee vastaan jotain joka liikuttaa. Tämänkertaiset sykähdykset liittyvät Kaarina Kaikkosen Totuuden henkeen, Jani Leinosen teoksiin sekä Joenniemen kartanon viereen vastavalmistuneeseen Göstan paviljonkiin.

20140802_213142_resized

Totuuden henki

Vaikka elokuun illat jo uhkaavasti pimenevät, ei ole syytä paniikkiin: kaikenlaista kivaa on vielä tiedossa. Ensi viikonloppuna Flow (Die Antwoord!), sitten mökkiviikonloppu sukulaisten kanssa, sen jälkeen kuopuksen rippijuhlat ja syyskuun alussa vielä Gloria Fashion Show. Eikä helteetkään lopu.

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Muu elämä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s