Kangas- & vaateinventaari

Noin parin viikon raivokkaan kotiseutumatkailun jälkeen tänään oli kotipäivä. Päivävaatteet vedin niskaan vasta kun alkuillasta piti mennä kauppaan mansikka- ja maito-ostoksille. Koska ilmatieteen laitoksen mukaan tulossa oli sadepäivä, ryhdyin heti aamusta setvimään kankaitani.

Ostan kankaita kohtuullisen vähän. En osta eteen tulevia kivoja kankaita odottamaan inspiraatiota (poikkeuksena tietysti ulkomaanmatkojen kangaskauppavierailut!). Toki välillä tulee eteen malli, jota varten on saatava tietynlaista kangasta, mutta lähinnä kankaani ovat saamakankaita. Olen saanut valtavasti ylijäämäkankaita ja kangastuliaisia kollegoilta, kavereilta, Jannelta, siskoilta ja sukulaisilta. Usein kun törmään kivaan malliin, kangas on jo valmiina. Ongelma on ollut siinä, että kankaat ovat pinoissa ja myttyinä siellä sun täällä. Aina en muista, että mulla onkin tarvittava pala varastossa.

Inventaari kannatti. Sain jaoiteltua erityyppiset kankaat eri laatikoihin: puuvillatilkut yhteen laatikkoon, vanhat verhot yms. omaansa, ei-puuvillaiset tilkut kahteen laatikkoon, farkkutilkut pieneen laatikkoon, isot palat yhteen laatikkoon ja yhteen pinoon, arfikkakankaille myös oma laatikko, resorit yhteen pinoon ja puhkikuluneet lakanat toiseen pinoon. Lisäksi on laatikko kaikelle muulle ommeltavalle kuin kankaille (mm. kahvipusseille ja kravateille).

20140714_121945

Aikaisemmin lomalla siivosin vaatekaappini. Kaapista poistuvista vaatteista säästin ne, jotka aion käyttää uudelleen. Niinpä kangaslaatikoiden lisäksi on kolme hyllyllistä vaatemateriaalia tuleviin ompeluksiin ja muihin kässäilyihin: yhdessä pinossa on vaatteet, joiden tulevasta toisesta elämästä mulla on visio. Toisessa pinossa on vaatteet, joiden kangas on niin kiva, että se on hyödynnettävä vaikken vielä tiedäkään missä ja miten. Kivan värisille trikoopaidoille on oma pinonsa: niistä tulee rättejä tai matonkudetta tms. Olen myös hillonnut (koko perheen) käytöstä poistuneet farkut (hameita), huopuneet villapaidat (lapasia?) sekä puhkikuluneet villasukat (keppihevosia).

20140714_123757

Vielä mahtuu!

Päivän iloisin hetki oli, kun löysin kauan kadoksissa olleen pingviinikankaan. Mulla on ollut jo monta vuotta mielessä mitä siitä tekisin, mutten ole löytänyt kangasta kätköistäni. Arvelin jo antaneen sen eteenpäin, vaikkei se yhtään mun toiminnalta kuulostanutkaan. Nyt on kaikki tarvittava kasassa, täytyy vaan tsekata onko pingviini-ihanuutta riittävästi.

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s