Sukupolvelta seuraavalle

Kesän korvalla innostuin varovaisesti kirjonnasta. Ekan kerran olen kirjonut muistaakseni ysillä, silloin piti kirjoa oman nimen alkukirjain tyynyliinaan. Kehnosti meni. Harvat ekaa kertaa seuranneet kokeilut ovat päätyneet aina samanlaisiin harakanvarpaisiin, ja mun on ollut todella vaikea ymmärtää, miten muut kässäilyt sujuvat suuremmitta ongelmitta mutta kirjonta ei.

Ennen lomaa päätin muuttaa asiantilan ja lainasin kirjastosta kaikki löytämäni kirjontakirjat. Lomalle kurvasin lankakaupan kautta, pengoin kässälipaston uumenista esiin kirjontakehyksen ja juhannuksena aloitin kirjontaharjoituksen. Karin Holmbergin Koristele kirjomalla -kirjan avulla opettelin laakapistot, pykäpistot, tikkipistot, ristipistot, varsipistot, ketjupistot, tupsupistot sekä anundsjön pistot.

Harjoitustyö

Harjoitus

Tähtäimessäni oli kirjoa siskontytölle taulu, joka liittyisi sukuun ja meihin suvun naisiin. Kankaaksi otin äitini kapioista lähes loppuunkäytetyn tyynyliinan, johon on kirjailtu hänen tyttönimensä nimikirjaimet HI. Äidin kätköistä kaivoin Aune-mummoni virkkaamat kahvikupin aluset, jotka ompelin tyynyliinaan kiinni. Lopuksi kirjoin kankaaseen Jukka Itkosen runon Odotus (kirjasta Keinuhevosen kengittäjä: runoja vauvakotiin) ja kuvaksi linnun ja kukan. Kehykseksi hankin omaani suuremman kirjontakehyksen.

Kehyksen ulkopuolisen kankaan rypytin näkymättömiin kehyksen taakse.

Kehyksen ulkopuolisen kankaan rypytin näkymättömiin kehyksen taakse.

Perinteisesti olen tehnyt suvun vauvoille tilkkutäkin kaste/nimijäislahjaksi, niin nytkin. Tilkkutöihin suhtaudun siten, ettei niitä varten tule ostaa uusia kankaita, joten vähän sillisalaattisia täkeistä tulee. Olen selailllut tilkkutäkkikirjoja, mutta toistaiseksi uskaltautunut vain hyvin yksinkertaisiin malleihin.

20140702_131248

Olkkkarin pöytä. Paljon on hommia kesken.

Olkkarin pöytä. Paljon on hommia kesken. Perheen herrat hiukan valittivat.

Minulla ja siskontytöllä on ikäeroa 5 päivää vajaat 41 vuotta. Tänään typy kastettiin kastemekossa, jonka äitini teki mulle. Mekossa on kastettu kaikki perheen (kirkkoon kuuluvat) vauvat sekä liuta muidenkin perheiden vauvoja.

Scan0001

Mä heinäkuussa (?) 1973

 

20140706_133355

Vauva tänään

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s