Raglanify!

Tämän neuloin jo kesällä syksyä odottamaan.  Lanka on Rowanin mielettömän pehmeä lima (84% baby alpaca, 8% merino wool, 8% nylon). Hinta näyttää olleen melko järkyttävät 8.70€/50g, mutta sain alkuvuodesta lahjakortin iki-ihanaan Tikataan, ja se helpotti ostopäätöstä mukavasti.

Paita on neulottu ylösalaisin yhtenä kappaleena (ensimmäiseni!). Sekä Applelle että Androidille löytyy maanmainio Raglanify-sovellus, johon syötetään mallitilkun silmukkamäärät sekä omat mitat, tehdään muutamia valintoja mm. pääntien, hihojen pituuden, väljyyden sekä raglalisäysten suhteen ja voilà – tuloksena on ohje haluamasi malliseen paitaan. Minä valitsin venepääntien, 3/4-hihat, niukan väljyyden sekä langankiertolisäykset.

200_web

Tällä hetkellä on työn alla kaksi sukkaa yhdellä pyöröllä. Lankana Noron Silk Garden Sock Yarn (40% lamb’s wool, 25% silk, 25% nylon, 10% kid mohair). Tämä se vasta arvokas lanka onkin, mutta sain keväällä lahjakortin myös Lankamaailmaan. Olen suunnitellut tätä jo pitkään, sillä en ikinä onnistu saamaan erikseen neulotuista sukista identtisiä. Lisäksi kahden sukan neulominen yhdellä puikolla kuulostaa hienolta! Tekniikka on nimeltään Magic loop ja Ullalta löytyy siihen selkeä ja hyvä ohje. Perusidea on siis sellainen, että kumpikin sukka neulotaan omalta kerältään kerros kerrallaan. Yhden sukan silmukat ovat kahdessa osassa, joiden välissä on pätkä kaapelia lenkkinä. Myös oikeaa puikkoa vedetään siten, että sukan oikeallekin puolelle muodostuu lenkki. Alku oli hieman työläs ja piti tehdä pariin otteeseen ohjeenkin kera, mutta sen jälkeen neulonta on sujunut. Kivaa! Nyt on kerrankin aito mahdollisuus saada kavennukset samoille kohdille kummassakin sukassa. Näistä sukista tulee raidalliset. Lankasotkun välttämiseksi neulon joka toisen raidan kerän päältä ja joka toisen kerän sisältä, mutta ihan sotkuitta tästä ei selviä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s