Kesän -13 kirjat

Keväältä jäi raportoimatta yksi kirja:

Fifty Shades.  1: Satutettu / E. L. James

Uh-huh. Hyvää paperiaskartelumateriaalia, esim. siileihin.

Sitten kesän lukemisiin:

Sydäntorni / Jennifer Egan

Hiukan kikkailun makua, mutta ei kamalasti. Ja hiukan väljähtynyttä kartanokauhua, mutta ei sitäkään pahasti. Ei esikoisen veroinen.

Ja vuoret kaikuivat / Khaled Hosseini

Pidin tästä enenmmän kuin Hosseinin aikaisemmista kirjoista. Parasta kirjassa oli kohtaukset 50-luvun Kabulista, ajalta jolloin kaikki oli vielä hyvin.

Veden viemää / Mikael Niemi

Ankea ja vetinen. Ja kuinka ollakaan, veden viemäksi joutuu myös Mikael Niemen Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä. Mikä ihmeen ilmiö tämä on?

Onnen koukkuja / Grégoire Delacourt

Pelkästään ankea. Käsityökytkös ilahdutti, mutta osoittautui vain päälleliimatuksi pinnaksi. Ei täytä kaipuutani kunnolliseen käsityöromaaniin (ei lähimainkaan, ei sinnepäinkään – mutta toisaalta mikä täyttäisi? Toistaiseksi Kesä ilman miehiä ja Oman elämänsä puikoissa ovat lähimpänä). Seuraavaan sentään yhdyn: ”Omin käsin tekemisessä on jotakin hyvin kaunista; kiireetön tekeminen on tärkeää.” Siitäkin huolimatta, että usein omin käsin tekemiseen liittyy kamala kiire: joulu – lahjat saatava pakettiin, juhlat – mekko vasta palasina, jne.

Poliisi / Jo Nesbø

Harry ❤

 Turvasatama / Donna Leon

Tällä kertaa muutakin tuttua kuin Venetsia, kuolema ja yhteiskunnalliset epäkohdat: ”Mutta tässä hän nyt oli vuosia myöhemmin ja toivoi, että pojalla – joka nykyään hallitsi haarukan käytön erinomaisesti – olisi aikaa syödä heidän kanssaan, sen sijaan että menisi kavereidensa luokse. Brunetti tajusi, ettei asialla ollut mitään tekemistä Raffin keskustelutaitojen, älyn tai ajattelukyvyn kanssa. Hänen sydäntään yksinkertaisesti lämmitti, kun lapset olivat paikalla – kun hän näki ja kuuli heidät ja tiesi, että he olivat turvassa ja lämpimässä eivätkä olleet nälkäisiä.” Näitä hetkiä tuntuu olevan yhä vähemmän ja vähemmän.

 Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. 1 : Rakkaus / Jonas Gardell

Maailma on muuttunut paljon, muttei tarpeeksi. Tärkeä kirja.

Naisena olemisen taito / Caitlin Moran

Riemastuttava! Olisinpa lukenut tämän 20 vuotta sitten! Caitlin Moran selittää aukottomasti, miksi suhtaudun valmisvaatteisiin niin kuin suhtaudun. Ja kertoo, miten olisi kannattanut mennä naimisiin.

 Brooklyn / Colm Tóibin

Eilis Lacey on nuori nainen 50-luvun Irlannissa. Hänen isänsä on kuollut, kolme veljeään ovat muuttaneet Englantiin töihin, ja hän itse asuu äitinsä luona, kuten tyylikäs, ja urheilullinen isosiskonsakin. Ajat ovat huonot, käytännössä isosisko Rose elättää äitiään ja sisartaan. Kun perheelle tulee tilaisuus lähettää Eilis työn perässä Amerikkaan, Brooklyniin, siihen tartutaan. Kirja kertoo irtautumisesta, ikävästä, asettumisesta sekä vieraudesta ja vieraantumisesta. Takakansi kertoo kirjan olevan ”vangitseva kuvaus kahden maailman väliin jäävästä naisesta”, ja juuri niinhän ekspateille käy.

Kotona ole mitään luettavaa eikä varauksiakaan tulossa. Ihme juttu.

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s