Kuntotriathlonistin tekniikkarullat

rullat

Joskus onni voi löytyä kaatopaikalta. Kuvan tekniikkarullista puutuui vain eturullaa pyörittävä kuminauha, jonka korvasin sen väliaikaisesti käsitöissä käytettävällä elastisella nauhalla. Pysyvämpi ratkaisu näkyy löytyvän netin fillarikaupoista tai Etrasta.

Tähän asti olen talvipolkenut alla näkyvällä trainerilla. Leppoisaa mutta pidemmän päälle puuduttavaa puuhaa. Kevään tulon viipyessä trainerilla polkeminen on alkanut nyppimään, kun tuliterää pyörää ei pääse kokeilemaan tosioloissa. Takapyörä on kiinni trainerissa, joten trainerissa fillari tuntuu enemmän kunto- kuin maantiepyörältä.

trainer

Kaverini kaatopaikalta bongaamilla tekniikkarullilla ajaminen tuntui aluksi todella kiikkerältä. Polkeminen helpottui huomattavasti, kun älysin laittaa rullat oviaukkoon. Jos tasapaino heittää, kyynärpäillä voi ottaa karmeista tukea ilman, että käsiä tarvitsee irrottaa ohjaustangolta. Tämä vakautti ajamisen alle minuutissa, ja puolen tunnin polkemisen jälkeen rullilla pystyi polkemaan myös yhden jalan pyöritystä ja pieniä pätkiä jopa ilman käsiä. Toinen hyvä vinkki aloittelijalle on se, ettei katso alaspäin vaan suoraan eteen.

Jos nyt olisin ostamassa itselleni vain yhtä sisäpyöräilyyn soveltuvaa hilavitkutinta, valitsisin tekniikkarullat trainerin sijaan. Normikuntoiluun takarenkaalle vastusta antava traineri lienee parempi, mutta itselleni kertyy talviaikaan riittävästi kuntoilupyöräilyä työmatkoista, jotka taittuvat vanhalla markettihybridillä. Rullilla oppinee pyörittämistä tehokkaammin, ja ajotuntuma on traineria aidompi. Miinusta on se, että rullilla telkkarin katsominen ei onnistu, sillä pystyssä pysyminen vaatii ainakin aloittelijalta hyvää keskittymistä.

janne

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Urheilu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s