Satoa!

Muutaman vuoden tauon jälkeen meillä on taas puutarhapalsta. Saimme tältä ensimmäiseltä vuodelta alennusta, sillä palsta on ollut viime vuoden huonolla hoidolla.

Toukokuussa ryhdyimme innolla viljelyshommiin: käänsimme maata, ostimme Pollen parasta, kylvimme mangoldia, porkkanaa, mustajuurta, hernettä, retiisiä, rucolaa, perunaa, maa-artisokkaa, kurkkuyrttiä, härkäpapua ja papua ja esikasvatimme kurkkua, kaalia, maissia ja kesäkurpitsaa.

Vaikka palsta on kenties paremmassa kunnossa kuin viljelemämme palsta koskaan, se on kaukana täydellisestä: yksi neljäsosa on vielä kääntämättä ja naapurit käyvät vuoronperään kyselemässä mahdammeko tunnistaa lupiinia tai pujoa tai hevonhierakkaa.

Epätoivo on iskenyt monta kertaa: retiisisato oli hyvä, mutta syötäväksi kelpaamaton (retiisit olivat aivan liian väkeviä), maissit kuolivat parvekkeelle, herneet eivät itäneet kunnolla, joku kävi syömässä kurkkujen, kaalien ja kesäkurpitsoiden taimet (kahteen kertaan!), mustajuurta en erottanut rikkaruohoista, joten todennäköisesti kitkin ne (mikäli ne ikinä itivät), pavut ovat mustanaan kirvoja ja mikä lie kuoriainen on käynyt nakertamassa perunoita.

Porkkanat sentään välttyivät kempiltä ja osa perunoistakin on syötäviä, mutta palstalla ennestään ollut punaviinimarjapensas pelasti meidät lopulliselta turhautumiselta. Pensas on huonossa kunnossa ja nokkosten ympäröimä, mutta marjoja oli riittävästi mehumaijalliseen. Viljelijän (ansiotonta) onnea!

sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Palsta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s