Purkakaa matkalaukkunne

Perussuomalaista realismia: Timo Soini seuraa, kun viimeiset kukkahattutädit ja -sedät vetävät s/v Estelleä karilta purjehtiakseen maanpakoon.

Josko nyt kuitenkin purettaisiin ne matkalaukut? 81 prosenttia suomalaisista ei äänestänyt persuja. Uuden eduskunnan enemmistö kannattaa kehitysavun lisäämistä, ilmastolakia, pörssiveroa ja reilua kauppaa. Politiikka muuttuu kiinnostavaksi. Ehkä jopa viihdyttäväksi.

Toivottavasti uusi asetelma aktivoi ihmisiä laidasta laitaan. Se kun osoittaa, että omalla äänestyspäätöksellä voi ehkä sittenkin olla joku yhteys siihen, minkälaista politiikkaa maassa harjoitetaan. Tähän mennessä ei ole siltä tuntunut.

Itse sain vaalien alla lähetetyksi jäsenhakemuksen Setaan ja liityttyä puolueeseen, jonka linjaukset ovat lähimpänä omiani. Vaalipäivänä kysyin käsitöitä harrastavalta vaimoltani, voisiko hän tuunata minulle tyylikkään kukkahatun kesäpäivien kannanotoksi.

Hämmästyttävintä vaaleissa oli lopulta se, ettei näin merkittävää poliittisessa ajattelussa tapahtunutta muutosta huomannut mitenkään omassa lähipiirissä. Tuloksen selvittyä havaitsin ympärilläni vain kauhua ja tyrmistystä. Facebook suorastaan räjähti.

Asun itähelsinkiläisessä lähiössä, jossa joka viides vastaantulija antoi äänensä perussuomalaisille. Asumme samoissa kerrostaloissa ja käymme samoissa kaupoissa ja baareissa. Silti en tunne ensimmäistäkään ihmistä, joka sanoisi äänestäneensä persuja.

Netti ja sosiaalinen media varmistavat lopullisesti sen, että me saamme kaiken tietomme samanmielisiltä ja puhumme asioista lähinnä samalla tavalla ajattelevien kanssa. Itselleni nämä vaalit olivat tässä mielessä jonkinlainen huipennus. Aika pirstaloitunut tämä meidän ”yhtenäiskulttuurimme” on.

janne

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Maailmanparannus

One response to “Purkakaa matkalaukkunne

  1. Täältä kauempaa katsellessa ilmapiirin persuuntuminen ei tullut yllätyksenä, kun Hesarin yleisökommenteissa keskustelu on jo aikaa sitten vedetty viimeistään kolmannessa kommentissa somaleihin, vaikka artikkelissa oltaisiin käsitelty tavanomaista huonompaa käpyvuotta 😦

    Itse toivoisin tässä vaiheessa persuille hallitusvastuuta, joka on omiaan rapisuttamaan puolueen viehätysvoimaa.

    Maailmanparannusterveisin Italiasta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s