Lapasjuttuja

Olen innostunut huovuttamisesta, etenkin huovutetuista lapasista. Innoissani ostin ensimmäistä vastaan tullutta huopalankaa, Huopasta. Suunnitelmani oli hieno: huovutetut kynsikkäät, joissa on myös huppu paljaille sormenpäille, mutta pieleen meni. Huopanen huopui paljon enemmän kuin kuvittelin.

Kynäteline

Vasemmalla kynätelineeksi päätynyt lapasyritelmä.

Seuraavasta parista tuli jo huomattavasti toimivampi, mutta teinkin ihan peruslapasen Pirkan sivuilta löytämäni ohjeen mukaan. Lapasen varsi vain jäi vähän lyhyeksi. Seuraavaan pariin – joka tilattiin kolmivärisenä – tein pidemmän varren ja lapaset ovatkin melko onnistuneet.

Lyhytvartinen

Kolmas

Tässä on tulossa Vikingin Naturgarnista seuraavat huopalapaset. Ohje on Tellun blogista. Ne ovat nyt peukkua vaille valmiit pesukoneeseen. Vähän jännittää kuinka käy: Huopasesta tehdyt lapaset pesin 40 asteessa yhdessä 2 pyyhkeen kanssa ja niistä tuli aika kovat ja nypyliäiset. Saa nähdä miten näiden uusien viritysten kanssa käy. Sen huomasin, ettei uutta pyyhettä kannata laittaa huovutettavien neuleiden kanssa samaan pesuun – punaista froteenukkaa lapasista irti nyppiessä meinasi palaa hihat.

Isot

Viime viikonloppuna kävin siskon kanssa käsityömessuilta ja sieltä tarttui mukaan lisää huopalankaa. Näistä tulee lapasia pukinkonttiin.

Langat

Sanna

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Käsityöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s